E-Modern Office Manager 4/2018

PANORAMA 20 e-MODERN OFFICE MANAGER 04 / 2018 Dobierając ekspres, trzeba wziąć pod uwa- gę także szereg prozaicznych aspektów – wymiary miejsca przeznaczonego na urządzenie, kompatybilność z pożądany- mi akcesoriami dodatkowymi czy dostęp- ność przyłącza wodnego (determinuje to, czy lepszy będzie ekspres podłączany do instalacji czy taki z własnym zbiornikiem). Najczęściej polecanym przez nas rozwią- zaniem jest obecnie Nescafé Milano MTS 60 E – bardzo elastyczny model, charakte- ryzujący się nowoczesnym wzornictwem z podświetleniem LED i kolorowym, do- tykowym wyświetlaczem. Pozwala przy- gotować do 120 filiżanek napojów na go- dzinę, a do wyboru jest ich 48 wariantów – od espresso przez warstwową latte aż po gorącą czekoladę. Co więcej, dzięki induk- cyjnemu podgrzewaniu wody, urządzenie to jest ekologiczne i energooszczędne. Wspomniał Pan o najpopularniejszym z oferowanych ekspresów. Czy obser- wujecie Państwo także mody i trendy jeśli chodzi o mieszanki i produkty kawowe? Oczywiście. Zdecydowanie większą po- pularnością cieszy się kawa ziarnista. Choć wciąż mamy wielu zwolenników kawy rozpuszczalnej, to coraz większa licz- ba osób uważa, że nic nie może równać się z napojem przygotowanym ze świeżo zmielonej mieszanki. Trend ten znajduje odzwierciedlenie nie tylko w segmencie B2B, ale także w kawiarniach i placówkach handlowych. Sklepowe półki aż uginają się od niespotykanego dotąd bogactwa ziaren. W odpowiedzi na te zmiany wpro- wadziliśmy do oferty Nestlé Professional kawy ziarniste pod markę Nescafé. Linia obejmuje 3 starannie wyselekcjonowa- ne, zróżnicowane i dostępne tylko i wy- łącznie za naszym pośrednictwem blendy kawy ziarnistej: Espresso, Intenso i Supe- riore. Warto dodać, że ostatnia ze wspo- mnianych propozycji to 100-procentowa Arabica. Dostrzegamy także, że klienci są dużo bardziej dociekliwi – interesują ich ga- tunki i pochodzenie kawy, a także poło- żenie plantacji, na której rosła. Zwracają również uwagę na sposób i miejsce pa- lenia. Rozmowa o kawie coraz bardziej przypomina dyskusję dwóch koneserów, wymieniających przy lampce wina uwagi o wyczuwalnych w nim aromatach. Co- raz częściej trafiają do nas także pytania o certyfikaty BIO czy Rainforest Alliance. Na szczęście jesteśmy producentem wła- snej kawy, a mieszanki są palone zgodnie ze specjalnymi, ustalonymi recepturami. Na bieżąco możemy więc zaspokajać głód wiedzy kawoszy informacjami pochodzą- cymi bezpośrednio z naszych palarni. Daniel Alavi

RkJQdWJsaXNoZXIy ODk4Nzg=